VEEL GESTELDE VRAGEN

Hoe kan ik betalen?

De veiligste en makkelijkste manier is om de betaling te voldoen middels i-Deal. Contante betalingen zijn alleen mogelijk als deze optie u wordt aangeboden (beperkt beschikbaar).

Kan ik een dagdeel afspreken?

Bij uw bestelling van de container via de webshop kunt u aangeven welk dagdeel uw voorkeur heeft waarop de container gebracht kan worden (ochtend / middag). Wij proberen er altijd naar te streven uw voorkeur te halen, meestal lukt dat wel.

Na 17.00 uur besteld is volgende dag geleverd?

Als u na 17.00 uur (of in het weekend) een container besteld kunt u aangeven dat deze de eerst volgende werkdag geleverd moet worden. Uiteraard streven wij hier naar maar helaas lukt het niet altijd om de container de eerst volgende werkdag daadwerkelijk af te leveren.

Moet ik een vergunning aanvragen?

Vaak kunt u een container laten plaatsen zonder het aanvragen van een vergunning. Wanneer u een container laat plaatsen in een betaalde parkeerzone of aan de openbare weg dan heeft u vaak een vergunning nodig. Bij twijfel is het verstandig om rechtstreeks met uw eigen gemeente contact op te nemen. Zij kunnen u informeren over de noodzaak voor het aanvragen van een vergunning. U blijft zelf verantwoordelijk voor het regelen en hebben van de juiste vergunningen.

Moet ik bij het plaatsen of ophalen aanwezig zijn?

Bij het plaatsen van de container hoeft u (als u vooraf heeft betaald) niet aanwezig te zijn, maar dit is wel makkelijk omdat u dan in overleg met de chauffeur de plaats van de container kunt bepalen. Als u niet aanwezig bent, zal de chauffeur de beste locatie kiezen.

Als de container wordt opgehaald hoeft u niet aanwezig te zijn. Let er wel op dat de container niet te vol wordt geladen, ook moet de container vrij bereikbaar zijn voor de chauffeur, zodat hij de container kan afvoeren.

Hoe vol/ hoog mag ik de bouwcontainer vullen?

Het afval mag niet meer dan 20 centimeter boven de rand van de container uit steken. Dit om de veiligheid van chauffeurs en medeweggebruikers te kunnen garanderen.

Telefonisch bestellen?

Uiteraard is het ook mogelijk om uw bestelling telefonisch door te geven. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze afdeling logistiek via: 0512-334 334

Kan ik als particulier een container bestellen?

U kunt zowel zakelijk als particulier een container bij NNRD bestellen. Het bestellen van de container kan via onze webshop of telefonisch via: 0512-334334

Wat mag er in de container?

Bouwafval en sloopafval

WEL toegestaan: Schoon metsel-, steen- en betonpuin. IJzer, metaal, diverse kunststoffen en rubbers, hout, plaatmaterialen, vloerbedekking. 

NIET toegestaan: Asbest en/of asbestgelijkend materiaal, afvalolie, gevaarlijke afvalstoffen, glas- en steenwol (>5%).

Schoonpuin

WEL toegestaan: Puin schoon vrijkomend bij sloop- en herstelwerkzaamheden. zoals: Betonresten uitgehard, dakpannen, harde steensoorten, heipalen, schoon metsel- en betonpuin, stenen, straatstenen, trottoirbanden.  

NIET toegestaan: Asbest en/of asbestgelijkend materiaal, asfalt, cellenbeton, gevaarlijke afvalstoffen, dakrenovatie-afval, gipsplaten, hout, metaal, kunststoffen, oliehoudend afval, organisch afval en vloeistoffen.

Houtafval

WEL toegestaan: Geplastificeerde houtsoorten, puur hout, vezelplaat, multiplex / beton multiplex, spaanplaat, hardboard, zachtboard, geschilderd hout al dan niet voorzien van hang- en sluitwerk.  

NIET toegestaan: Asbest en/of asbestgelijkend materiaal, hout vermengd met andere afvalstoffen, geïmpregneerde of geteerde houtsoorten, bomen en struiken.

Tuinafval

WEL toegestaan: Organisch afval zoals takken, struiken, snoeiafval, bladafval en plantenresten. 

NIET toegestaan: Asbest en/of asbestgelijkend materiaal, grond, zand en/of (tuin)aarde, sloophout, gevaarlijk afval.

Dakafval

WEL toegestaan: Dakafval is er in verschillende soorten en maten. Over het algemeen bestaat dit uit afvalsoorten als dakleer, puin, dakgrind en kunststof.

NIET toegestaan: asbest of asbestverdacht materiaal, gevaarlijk of chemisch afval of koelkast/vriezer

Grond

WEL toegestaan: Aarde, grond, klei, zand.

NIET toegestaan: Vervuilde grond met gevaarlijke vloeistoffen, boomstronken, asbest of andere materialen.

Hoe lang mag de container blijven staan?

NNRD hanteert een huurtermijn van 6 weken. Als u de container langer nodig heeft dan 6 weken, laat het ons dan weten: via een e-mail aan info@nnrd.nl of telefonisch: 0512 - 334 334

Container vol, wat nu?

Als de container afgevoerd of gewisseld moet worden dan kunt u zelf een datum selecteren door in te loggen op "MIJN NNRD" of telefonisch contact op te nemen met onze logistieke afdeling via: 0512 - 334 334