Procedure afval brengen

Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij onze locaties afval brengen. Lees hieronder de voorwaarden.

Particulieren

Voor het meeste afval van particuliere herkomst kunt u bij de gemeente terecht (zie de website van uw gemeente voor meer informatie), echter bij grotere hoeveelheden of bepaalde afvalstoffen kan de gemeente ontvangst weigeren. U kunt er dan voor kiezen om uw afval tegen betaling te storten bij NNRD. Dit kan zonder afspraak op één van onze locaties. We accepteren de volgende afvalstoffen: Bedrijfsafval, Bouw- en sloopafval, Glas, Groenafval, Grof huishoudelijk afval, Grondstromen, Houtafval, Papier en kunststoffen en Puinafval.

Particulieren die ervoor kiezen om hun afval te storten bij ons kunnen zich melden bij de weegbrug op locatie. Bekijk hier de locaties en openingstijden.
Voor tarieven voor het storten van afval kunt u contact opnemen met de desbetreffende locatie. Goed om te weten: Op onze locaties in Drachten en Groningen kunt u alleen contant betalen!

Bedrijven (betaling op factuur)

Zakelijke klanten kunnen ervoor kiezen om op factuur te betalen, hiervoor dient per storting een begeleidingsbrief afgegeven te worden op de locatie. De begeleidingsbrief is verplicht tijdens transport van afvalstoffen, op dit formulier staan afvalstroomnummers vermeld. Per afvalstroom die u wilt afvoeren bent u verplicht een afvalstroomnummer aan te vragen.

Klant worden

Bedrijven die zijn ingeschreven bij de KvK kunnen klant worden. U kunt dan een e-mail sturen naar verkoop@nnrd.nl waarin u afvalstroomnummer(s) aanvraagt (zie afvalstroomnummer aanvragen). Tevens dient u een KvK uittreksel mee te sturen. Vervolgens maken wij de afvalstroomnummer(s) aan en sturen wij u de bijbehorende begeleidingsbrief toe.

Afvalstroomnummer aanvragen

Een afvalstroomnummer kunt u bij NNRD aanvragen. U geeft dan aan wat u wilt storten, waar het vandaan komt en naar welke locatie u het wilt brengen. Heeft u een afvalstroomnummer voor een bepaalde afvalstroom dan komt dit nummer te vervallen als er langer dan 60 maanden (5 jaar) geen gebruik van gemaakt wordt.

Direct contact

Meer weten?

Stuur ons online een bericht of bel 0512-334334

Container huren Direct contact