Ziekenhuisafval en laboratoriumafval is een aparte afvalstroom, die valt onder de noemer gevaarlijk afval. Het inzamelen, transporteren en verwerken van ziekenhuisafval en laboratoriumafval heeft daarom onze extra aandacht nodig.

Infectierisico

De reden dat deze afvalstroom onze extra aandacht verdient, is omdat er bij het inzamelen en verwerken risico’s ontstaan op infecties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan injectienaalden. Dit afval vereist uiteraard ook speciale emballage, voorzien van het UN keurmerk. NNRD laat het afval vervolgens afvoeren volgens de wettelijke regels.

Inzamelen van ziekenhuisafval en laboratoriumafval

Ziekenhuisafval en laboratoriumafval wordt ingezameld door middel van

  • naaldenbeker
  • WIFA vat
  • dekselvat

Op deze pagina staan de Afvalwijzers van de meest voorkomende afvalstromen. Op elke Afvalwijzer staat wat er wel en niet in de container mag en hoe de container aangeboden dient te worden. U kunt ze eenvoudig downloaden en opslaan.

Online samenstellen en aanvragen
Zelf uw eigen afvalpakket samenstellen?

Door eenvoudig uw eigen afvalpakket samen te stellen bepaalt u zelf welke afvalstromen voor u belangrijk zijn. Selecteer eenvoudig een afvalsoort, containergrootte, ledigingsfrequentie en ontvang een offerte op maat.

Offerte

Direct contact

Opdracht aanmelden

Stuur ons online een bericht of bel 0512-334334

Container huren Direct contact