Plastic verpakkingen en drankkartons (PD) vormen een groot gedeelte van het restafval. Door middel van nieuwe technieken wordt PD beter herkent in het recyclingproces zodat dit hergebruikt kan worden. Hoogwaardige plastic en kunststof zijn namelijk zeer geschikt voor recycling. Daarom is gescheiden inzameling belangrijk. Van gerecycled PD worden bijvoorbeeld nieuwe verpakkingen, kratten of bouwmaterialen gemaakt.
Voor een groot aantal gemeenten en particulieren is dit al goed geregeld in Noord-Nederland. Voor bedrijven nu ook: per 1 januari zijn wij gestart met het apart inzamelen van PD. We willen namelijk meer grondstoffen uit het bedrijfsafval halen.

Recycling

Plastic verpakkingen en drankkarton leveren we aan bij een door Nedvang geselecteerde verwerker die deze afvalstroom scheidt. Kunststoffen worden zoveel mogelijk op kunststofsoorten gescheiden (HD-PE, LD-PE, PET, etc.) Vervolgens wordt de kunststof gewassen, gemalen en opnieuw toegepast. Bij drankenkartons wordt de binnenlaag van het karton geweekt. Karton wordt opnieuw gebruikt.

Bedrijven die het PD bedrijfsafval apart aanbieden, hebben als belangrijkste redenen:

  • Gelijk gedrag voor werknemers thuis en op het werk.
  • De sorteertechniek zal zich snel verbeteren, dus waarom nu niet omschakelen?
  • Bijdragen aan duurzaam ondernemen
  • Overheidsdoelstelling is dat in 2025 95% van het afval recyclebaar is. Deze stap naar afval scheiden is daarom onvermijdelijk, want grondstoffen weggooien is zonde.

PD container huren

PD (plastic verpakkingen & drankkartons) container vanaf 240l
PD (plastic verpakkingen & drankkartons) container vanaf 240l
240, 660 en 1100 liter
Het product is met succes toegevoegd aan de offerte aanvraag

Beschikbare ledigingsfrequentie:

  • 1 x per week
  • 2 x per week
  • 1 x per 2 weken
  • 1 x per 4 weken

Wat mag er in deze container:

Bekijk hier de afvalwijzer PD.

Er zijn geen producten die aan uw zoekopdracht voldoen.

Offerte overzicht
Aanvraag afronden

Voeg een product toe om een offerte aan te vragen...

Op deze pagina staan de Afvalwijzers van de meest voorkomende afvalstromen. Op elke Afvalwijzer staat wat er wel en niet in de container mag en hoe de container aangeboden dient te worden. U kunt ze eenvoudig downloaden en opslaan.

Online samenstellen en aanvragen
Zelf uw eigen afvalpakket samenstellen?

Door eenvoudig uw eigen afvalpakket samen te stellen bepaalt u zelf welke afvalstromen voor u belangrijk zijn. Selecteer eenvoudig een afvalsoort, containergrootte, ledigingsfrequentie en ontvang een offerte op maat.

Offerte

Meer informatie of advies over PD?

Wij geven u graag advies op maat.

Stuur ons online een bericht of bel 0512-334334

Container huren Direct contact