Chemisch afval is afval waar chemische stoffen in zitten die schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu. Denk aan zware metalen als lood, kwik of cadmium, organische oplosmiddelen zoals tolueen of ethanol of giftige stoffen zoals Pcb’s. Verbranding kan leiden tot luchtvervuiling en storten tot vervuiling van het grondwater. Het is dus belangrijk dat dit afval niet bij het restafval terecht komt.

Daarbij kunnen deze stoffen brandbaar of giftig zijn en dus gezondheids- en veiligheidsrisico’s opleveren voor uw medewerkers of voor onze inzamelaars en verwerkers. Niet voor niets heeft de overheid strenge voorschriften opgesteld voor de inzameling en verwerking van gevaarlijk afval. Voor elke afvalstroom zijn specifieke inzamelmiddelen beschikbaar die aan deze regels voldoen. Voor medisch afval zijn andere inzamelmiddelen nodig dan voor het bewaren van bestrijdingsmiddelen of olieresten. NNRD weet precies welke gevaarlijke afvalstromen op welke wijze moeten worden ingezameld en helpt u graag met het verantwoord en veilig afvoeren.

Passende oplossingen voor gevaarlijk afval

Ook voor gevaarlijke afvalstromen heeft NNRD passende oplossingen. Wij hebben ruime ervaring in het analyseren, rubriceren, sorteren en laten afvoeren van gevaarlijk afval. Bij de afvoer zorgen wij voor de juiste wettelijke documenten.

Automotive servicepakket

Speciaal voor de automotive en garagebranche hebben wij een automotive servicepakket samengesteld. Hieronder de afvalstromen die in dit pakker zitten.

 • Oliehoudend afval
 • Afgewerkte olie
 • Koelvloeistof
 • Remvloeistof
 • Accu’s
 • Brandstofresten/oplosmiddelen
 • Spuitbussen

Inzamelen van chemisch afval

Voor het inzamelen van chemisch afval maakt NNRD onder andere gebruik van:

 • Dop/deksel vat
 • Jerrycan
 • Boxpallet
 • IBC
 • KGA Box
 • Wiva vat

Chemisch afval container huren

Klein gevaarlijk afval
Klein gevaarlijk afval
60l en 200l
Het product is met succes toegevoegd aan de offerte aanvraag
Dopvat metaal/kunststof
Dopvat metaal/kunststof
Het product is met succes toegevoegd aan de offerte aanvraag
Palletbox vanaf 600 liter
Palletbox vanaf 600 liter
600 en 1200 liter
Het product is met succes toegevoegd aan de offerte aanvraag

De accubak is bijzonder geschikt voor de opslag van oude accu’s. Het metaal uit batterijen en accu’s wordt hergebruikt. Van het zink worden bijvoorbeeld dakgoten gemaakt en van het staal spijkers en staaldraad.

Er zijn geen producten die aan uw zoekopdracht voldoen.

Offerte overzicht
Aanvraag afronden

Voeg een product toe om een offerte aan te vragen...

Op deze pagina staan de Afvalwijzers van de meest voorkomende afvalstromen. Op elke Afvalwijzer staat wat er wel en niet in de container mag en hoe de container aangeboden dient te worden. U kunt ze eenvoudig downloaden en opslaan.

Online samenstellen en aanvragen
Zelf uw eigen afvalpakket samenstellen?

Door eenvoudig uw eigen afvalpakket samen te stellen bepaalt u zelf welke afvalstromen voor u belangrijk zijn. Selecteer eenvoudig een afvalsoort, containergrootte, ledigingsfrequentie en ontvang een offerte op maat.

Offerte

Het tarief voor het inzamelen en verwerken van de afvalstromen hangt af van de hoeveelheid en het soort afval.

Stuur ons online een bericht of bel 0512-334334

Container huren Direct contact